Facebook
TITGEMEYER Group/Language

Gasfjedre / Gastrykfjedre

TITGEMEYER's gasfjedre anvendes indenfor bilindustrien, køkkener, vindmøller, lastvogne, kabinetbyggeri mv. TITGEMEYER's GETO-LIFT gasfjedre er en praktisk hjælp og anvendelsesmulighederne er mange.

En gasfjeder består af et cylinderhus og et stempel med et paknings- og guidesystem.
Inde i gasfjederen er påfyldt en gas (Nitrogen), som er en inaktiv gas der ikke brænder, eksplodere eller er giftig. Udover gassen, er der en smule olie, der smører gasfjederens pakninger.
Når gasfjederens stempel trykkes ind i cylinderen, øges trykket med op til 50%. Den udgående bevægelse er normalt dæmpet de sidste 5-10%, for at give bevægelsen en mere blid afslutning.

TITGEMEYER's GETO-LIFT gasfjedre er vedligeholdelsesfrie. Undgå derfor at smøre gasfjederens stempelstang med olie, fedt eller lign. Det er vigtigt at beskytte gasfjederens stempelstang mod slag, vrid og lign. da dette vil mindske gasfjederens levetid markant.
Gasfjedre tåler ikke sidepåvirkninger. Her anbefaler vi at gasfjederen eventuelt monteres med kugleled eller lignende. Gasfjederens påtrykte kraft er målt ved 20°C. Ved lavere temperaturer, falder trykket og stiger ved højere temperaturer. Det er vigtigt at tage højde for dette under konstruktion og brug. TITGEMEYER kan levere gasfjedre der er målrettet brug i kolde eller varme omgivelser. Som standard, virker TITGEMEYER's gasfjedre fra -30°C til +80°C.

Gasfjederens ender kan leveres glatte, med gevind eller en anden form for endestykke som eksempelvis kugleled, gaffel, øje eller lign.
TITGEMEYER's GETO-LIFT gasfjedrene leveres sortlakeret stål, rustfrit stål A2, rustfrit stål A4 eller aluminium.
Programmet dækker udover standard gasfjedre, også gas-trækfjedre, samt et omfattende udvalg af endebeslag, fittings og montagemateriel.

back to top